€419.000€419000 Vraagprijs
Claim
Flag

Haarweg 19, Gorinchem

Haarweg 19, 4205 NV Gorinchem
  • Woonhuis
  • Bestaande bouw

Omschrijving

Een authentieke (te renoveren of nieuw te bouwen) woonboerderij op een perceel met mogelijkheid voor wonen/werken!

Op dit moment ligt het object in het buitengebied van Gorinchem, straks verrijst op de weilanden tegenover de woning het nieuwe bedrijventerrein De Groote Haar. Het bestemmingsplan biedt ruimte om op het te verkopen perceel tevens wonen en werken te combineren. Zie de bestemmingsplangegevens voor alle details.

Indeling
Via de hoofdentree (4,50 m²) in het midden van de woning zijn zowel de keuken en de woonkamer bereikbaar, evenals via een vaste trapopgang de (hooi)zolderruimte (52 m²).
De keuken (12 m²) is eenvoudig van opzet en is voorzien van een klein keukenblokje. De keuken grenst aan de voormalige stalruimte (55 m²) aan de achterzijde van de boerderij. Hier is tevens een toiletruimte en separate doucheruimte incl. wasmachine-aansluiting. De stalruimte is toegankelijk via een tweetal openslaande houten deuren.

De knusse en lichte woonkamer (15 m²) is voorzien van een gashaard. Via de woonkamer is tevens
slaapkamer 1 (12 m²) toegankelijk. Via de zolder zijn slaapkamers 2 (10 m²) en 3 (9 m²) toegankelijk.

Het voorhuis bestaat uit een tweetal kleine huisjes, welke in het verleden werden verhuurd. Sinds medio de jaren ’60 zijn deze niet meer in gebruik. De huisjes hebben een begane grond van 28 m² en 32 m² en elk een eigen trapopgang naar de ruimte op de 1e etage van 25 m² en 25 m². Deze huisjes verkeren in zeer matige staat van onderhoud en dienen geheel te worden gerenoveerd.

Achter de woning liggen de houten schuurruimten (170 m²) en de stenen garage (63 m²). Deze zijn in gebruik geweest als fruitopslag en als garage. De omliggende tuin is groen ingericht en deels als moestuin in gebruik. Eén oude notenboom betreft een (gemeentelijk) beeldbepalende boom.
Kortom: een bijzonder object met veel mogelijkheden, inclusief wonen/werken!

Kenmerken
* Authentieke woonboerderij, te renoveren of geschikt voor nieuwbouw
* Ruim perceel van 1.910 m²
* Fraaie tuinaanleg en diverse fruitbomen
* Mogelijkheid tot combineren wonen/werken
* Grote schuurruimte en garage achter de woning
* Bouwjaar omstreeks 1870, deels vernieuwd omstreeks 1955-1970

Ligging
Het object ligt aan de noordzijde van Gorinchem, in de nabije omgeving staan overwegend vrijstaande woningen, al dan niet met bedrijfsruimten. Ten noorden van het object zal bedrijventerrein De Groote Haar worden ontwikkeld. Op circa 5 resp. 10 autominuten zijn alle winkelvoorzieningen beschikbaar in winkelcentrum Piazza Center respectievelijk de binnenstad van Gorinchem.

Gorinchem is een gezellige vestingstad aan de Merwede, met een goed bewaard historisch stadscentrum met goede winkelstand, bruisende horeca, een bioscoop, zwembad, scholen, woonboulevard, diverse grote winkelcentra en alle wenselijke maatschappelijke voorzieningen.

Bereikbaarheid
De locatie is goed bereikbaar per auto. De Haarweg is een doorgaande secundaire weg tussen Bedrijventerrein Papland en het dorp Schelluinen.

Parkeren
Parkeren bij het object is op eigen terrein mogelijk.

Bestemmingsplan
Ter plaatse is het Bestemmingsplan ‘Gorinchem-Noord’ onherroepelijk verklaard. Conform dit bestemmingsplan rust op het onderhavige perceel de bestemming: ‘Wonen’ met functieaanduiding ‘bedrijf aan huis’.

De voor ‘Wonen’ met functieaanduiding ‘bedrijf aan huis’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. wonen al dan niet in combinatie met de uitoefening van een aan huis verbonden beroep.
b. wonen, al dan niet in combinatie met een bedrijf aan huis ter plaatse van de aanduiding ‘bedrijf aan huis’ tot maximaal milieucategorie 2.
c. aan- en uitbouwen en bijgebouwen.
d. tuinen en erven.
e. ontsluitingspaden.
f. waterlopen en waterpartijen met bijbehorende voorzieningen.
met de daarbij behorende:
g. bouwwerken, geen gebouwen zijnde.

De vloeroppervlakte ten behoeve van de uitoefening van een aan huis verbonden beroep bedraagt maximaal 25% van de vloeroppervlakte van de betrokken woning tot een maximum van 40 m². Daar waar een bedrijf aan huis is toegestaan geldt een bebouwingspercentage van maximaal 40% per perceel.

Nieuwbouw mag plaatsvinden binnen het bouwvlak. De goothoogte bedraagt maximaal 6,00 meter.
Voor het bouwen van aan- / uitbouwen en bijgebouwen gelden de volgende regels:

a. de gezamenlijke oppervlakte van de aan- en uitbouwen en bijgebouwen voor zover gebouwd buiten het bouwvlak per hoofdgebouw (woning) bedraagt maximaal:

1. 40 m² voor bouwpercelen met een oppervlakte tot 250 m², mits het bebouwingspercentage van het bouwperceel maximaal 70% is.
2. 50 m² voor bouwpercelen met een oppervlakte van 250 tot en met 500 m², mits het bebouwingspercentage van het bouwperceel maximaal 60% is.
3. 60 m² voor bouwpercelen met een oppervlakte groter dan 500 m², mits het bebouwingspercentage van het bouwperceel maximaal 50% is.

b. de goothoogte van een aan- en uitbouw en een bijgebouw mag niet meer bedragen dan 3 meter.

Bouwkundige gegevens
Ter plaatse is een inventarisatie gemaakt van de bouwkundige aard van het bedrijfsobject. De bouwkundige gegevens zijn gebaseerd op technische beschrijving en navraag bij de eigenaar. In onderstaand overzicht staan de bouwkundige aspecten nader omschreven.

* Traditionele bouwaard
* Dakconstructie
* Zadeldak, houten constructie gedekt met pannen
* Geen isolatie
* Steens gevels, deels v.v. voorzetwanden
* In de keuken en woonkamer zijn de kozijnen v.v. dubbele beglazing
* Deels v.v. voorzetwanden
* Houten kozijnen, grotendeels v.v. enkele beglazing
* Elektrisch bedienbare screens in de keuken en woonkamer
* Aansluiting op gas/water/elektra
* Aangesloten op het openbaar riool
* Gaskachel in de woonkamer
* Elektrische radiator in de keuken
* Overige woning niet verwarmd
* Fundering op staal
* Betonnen vloeren op de begane grond
* Houten etagevloeren

Er is een asbestinventarisatierapport (mei 2018) beschikbaar.
In dit rapport wordt melding gemaakt van de aanwezigheid van asbesthoudende golfplaten op het dak van de schuur (circa 80 m²). Daarnaast is door eigenaar aangegeven dat er een asbestcementbuis in de achterste schoorsteen aanwezig is.

Koopcondities
Aanvaarding In de huidige staat. Overdracht op korte termijn mogelijk, in overleg met de opdrachtgever.

Bijzonderheden In de koopakte zal, vanwege de staat en de leeftijd van de onroerende zaak, een zogenaamde. ouderdomsclausule worden opgenomen. In deze ouderdomsclausule wordt de koper erop gewezen dat de woning een dusdanige leeftijd heeft en dat de eisen die aan de (bouw)kwaliteit van de woning gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Koper verklaart uitdrukkelijk op de hoogte te zijn van de renovatiebehoefte van onderhavig object.

Inlichtingen
Algemeen Deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door de opdrachtgever.
Collegiale verkoop. Deze verkoop geschiedt in collegialiteit met Bakker Rentmeesters BV.