HOE MAAK IK MIJN HUIS AANTREKKELIJK VOOR DE VERKOOP?

Tips & trucs van de professionals.

Ruim op! Zorg dat je woning netjes is opgeruimd. Verwijder persoonlijke zaken (prullaria, foto’s, rondslingerend speelgoed, kleding…). Gooi zoveel mogelijk rommel weg, maak alle trappen vrij en zorg dat open kasten er netjes uitzien.

Maak je huis schoon, het spreekt natuurlijk voor zich, maar maak je huis schoon. Een fris huis is voor de potentiële koper veel prettiger om in rond te lopen. Zorg ook dat de ramen zijn gezeemd, zodat je maximaal licht naar binnen haalt. Een licht huis lijkt immers ruimer!

Met een neutrale inrichting kunnen de kopers zich een stuk beter voorstellen hoe ze het huis zouden willen inrichten. Neutrale kleuren geven meer rust dan uitgesproken felle kleuren of verschillende prints.

Besteed aandacht aan de entree van je woning. Het is het eerste wat kijkers zien als ze langskomen. Zorg ervoor dat het pad naar de deur vrij is en dat een eventuele tuin er netjes bij ligt. Heb je geen tuin, zet dan een mooie kleurige plant bij de voordeur.

Opruimen, mensen willen graag zoveel mogelijk ruimte voor hun geld. Het is prettig binnenkomen in een huis wanneer de hal er opgeruimd uitziet. Een volle kapstok en schooltassen op de grond, maken de hal rommelig, waardoor je hal gelijk een stuk kleiner lijkt.

De woonkamer is een belangrijke ruimte in een woning, omdat dit de ruimte is waar je het meest in leeft. Een lichte ruime kamer creëer je door de gordijnen of rolgordijnen te openen, niet teveel meubels te plaatsen en persoonlijke spullen te verwijderen. Een paar eyecatchers geven meer rust dan overal spulletjes die jij zo sfeervol vindt. Less is more!

Schrijf een tekst waarin de sterke punten van je huis naar voren komen. Vertel in je verhaal waarom juist dít huis, zo’n heerlijk huis is om in te wonen. Met een persoonlijke touch trek je nog meer de aandacht. Leid de lezer als het ware rond in je huis.

Maak foto’s met mooi weer en zorg binnen ook voor voldoende licht. Doe, ondanks voldoende licht, toch lampen en kaarsjes aan. Op deze manier krijg je sfeervolle foto’s. Laat de woning zien zoals hij écht is. Gebruik geen groothoeklenzen die het huis groter laten lijken.

Wees enthousiast, wanneer je kijkers rondleidt, loop je eerst een rondje met hen mee en vertel je enthousiast over je huis en de omgeving. Zorg hierbij voor rust en laat de radio of televisie uit. Geef de kijkers daarna nog de gelegenheid om zelf even rond te kijken.

Laat het lekker ruiken tijdens de bezichtiging. Lucht alles van te voren goed door en gebruik eventueel geurverspreiders. Houd dit zo neutraal mogelijk!

Uw woning snel verkopen of verhuren?

Neem dan contact met ons op.